Loading...
Workshop Yoga bij sterfelijkheid en afscheid2019-07-29T05:26:23+00:00

Workshop yoga bij sterfelijkheid en afscheid

Waarom?

Eens zullen we sterven. Dat weten we allemaal. Toch ervaren we het als een schok als de sterfelijkheid in ons leven komt door ziekte of overlijden. Je bent er niet op voorbereid.
Hoe ga je om met verlies en verdriet?

Leren leven met verlies en het verdriet dat daarmee gepaard gaat is een uniek en persoonlijk proces. Iedereen beleeft verlies op zijn eigen, unieke wijze, en integreert het verdriet in zijn eigen tempo en in zijn eigen tijd. Een natuurlijke reactie bij verdriet is dat we wegkijken, ontkennen, omdat het teveel pijn doet.
Zorg voor jezelf is de belangrijkste prioriteit.

Wat?

Yoga kan je hierbij ondersteunen. Je maakt contact met je lichaam, je leert te luisteren naar de signalen ervan en dat kan je helpen woorden te vinden voor het verdriet wat je ervaart. Ik bied je instrumenten die hun oorsprong vinden in yoga om je lichaam en geest tot rust te brengen zodat je ruimte maakt voor je verdriet en het verlies een plek in je leven krijgt. Waardoor je lichter kunt leven.
Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen, yin yoga, oefeningen om de stressniveaus te verlagen en geleide meditaties.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met sterfelijkheid en afscheid. Of dit nu is veroorzaakt door het overlijden van een dierbare of het verlies van gezondheid. Jong of oud, man of vrouw, niemand is gevrijwaard van verdriet en iedereen is welkom.

Waar?

Het Bezinningshuis
Bedrijfsgebouw, links op de begane grond.
Vijverhof
3734 DB Den Dolder

Aanmelden en kosten
Docent: Jacqueline Cino
Datum: 7 september 2019 van 10 uur tot 13 uur
Aanmelden via ​jacqueline@rouwenmetyoga.nl
Kosten: op basis van donaties.

Donatiesuggestie € 50,- op basis van dana

Dana (vrijgevigheid) is een beginsel dat uit het boeddhisme komt. Delen vanuit het hart en ontvangen vanuit het hart. Concreet betekent het dat de deelnemer zelf bepaalt hoeveel hij/zij kan en wil geven voor de workshop. Dana doet een beroep op je eigen verantwoordelijkheid. Je weet wat passend is en van daaruit doe je wat je kunt. Deel met liefde en van harte wat je delen kunt, zoals het Bezinningshuis zijn deuren openstelt en Jacqueline je laat kennis maken met haar begrip hoe yoga je kan ondersteunen in je verdriet. Met liefde, van harte. Natuurlijk zijn er vaste kosten verbonden aan het organiseren van deze workshop, zoals kosten voor de locatie, de catering. En de docent zelf maakt ook kosten. Het is aan de deelnemer om te bepalen in hoeverre hij of zij kan meedragen in deze kosten. En misschien wil je wel iets meer geven, zodat een ander met een kleinere portemonnee ook kan meedoen.

Informatie

Locatie: Het Bezinningshuis, Bedrijfsgebouw, links op de begane grond
Adres: Vijverhof, 3734 DB Den Dolder
Docent: Jacqueline Cino
Aanmelden: jacqueline@rouwenmetyoga.nl
Maximaal 10 deelnemers

Data

Datum: 7 september 2019
Tijden: 10:00 uur – 13:00 uur
Kosten: op basis van donaties, donatiesuggestie € 50

Inschrijfformulier