Loading...
Jacqueline2019-02-20T08:03:54+00:00

Jacqueline Cino


Verlichting
Mijn eerste kennismaking met yoga is in 1993. Yogalessen, meditatie en ademhalings-oefeningen brengen verlichting bij de hoofdpijn. Drie jaar laten volgen ontdekkingsreizen naar Reiki en Tai Chi. Sinds ik ashtanga vinyasa yoga en yin yoga beoefen, (2006) ben ik volledig toegewijd yoga-student en docent.

Waardevol
De kracht van yoga ontdek ik pas echt na een groot persoonlijk verlies. In december 2015 overlijdt mijn man aan een hartaanval tijdens het fietsen. Als zijn hart hapert, is niemand in de buurt. Passanten vinden hem langs de kant van de weg.

Troost
De enige troost: mijn man overlijdt terwijl hij fietst. Iets wat hij altijd zo graag deed. Yoga helpt me het verdriet te dragen en een plek te geven. Het stelt me in staat met dankbaarheid terug te denken aan onze tijd samen. Het litteken van het verlies doet af en toe nog behoorlijk pijn. Toch sta ik midden in het leven en geniet van de dingen die voor mij echt belangrijk zijn.

Yoga
Yoga betekent voor mij een levenswijze waarbij luisteren naar je hart centraal staat. Het leert je om te gaan met de onophoudelijke stroom van emoties en gedachten.
Yoga haalt je uit je hoofd en brengt je in contact met je lichaam. Yoga laat voelen wat nu belangrijk is.

Jacqueline Cino
Credits: Olaf Veltman Photography